KezdőlapKultúraIdén ünnepelheti a Bartók Táncszínház megalakulásának huszadik évfordulóját.

Idén ünnepelheti a Bartók Táncszínház megalakulásának huszadik évfordulóját.

-

Mint azt Vári Bertalan rendező-koreográfus egy korábbi interjúban elmondta, eredetileg a Mózes munkacímet kapta a még készülő, bibliai történeteket feldolgozó darab, végül emellett döntött.

Remek választás is volt abból a szempontból, hogy a Bartók Táncszínház idén ünnepelheti alapításának huszadik évfordulóját. A jubileumot pedig ezzel a bemutatóval ünnepelték meg, így a darab címe a múltidéző est jegyében is telhetett. A Bartók Táncszínház 2000-ben alakult meg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház kötelékében. A vidéki színházak tekintetében, de még országos szinten is különleges az, hogy két tagozat működhet, s végezhetik a szakmai munkát a közönség szórakoztatása érdekében. A jubileumi alkalomra egy kiállítást is berendeztek a színház aulájában, amelyen a társulat régi plakátjai is láthatók és a tánccsoport korábbi vezetőitől származó idézetek is helyet kaptak. A rendezvényre elhívták az egykori művészeti vezetőket és táncosokat; itt volt például Rácz Attila, Szögi Csaba és Énekes István. A jubileum alkalmából szervezett est remek alkalom volt arra, hogy nosztalgiázzanak a régi darabokról, a közös fellépésekről, a próbafolyamatokról, de természetesen a szakmaiság mellett személyesebb hangvételű beszélgetésekre is lehetőség volt egykori táncos társak között, és persze nem hagyták ki a közös fotók, vagy csoportképek elkészítését sem.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW