-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség Az ország doktornője, valójában itt él közöttünk

Az ország doktornője, valójában itt él közöttünk

Sokan nem is tudják, hogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, akit most egy egész ország figyel, itt él közöttünk, egészen pontosan Nagyvenyimen.

Minap a Ripost készített egy összeállítást, amelyben megpróbáltak utána járni, hogy ki is ez a kedves doktornő. Mert bizony büszkék lehetünk rá, hiszen nem először hárul rá nagy feladat, ugyanis a vörösiszap katasztrófánál is helytállt, akkor a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását.

Fotó: ÁNTSZ

Müller Cecília 1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát. Négy szakvizsgával rendelkezik, mind olyan, ami most nagyon jól jön a járvány idején: üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan. Dunaújvárosban volt kórházi orvos, majd a Mezőfali Mezőgazdasági Kombinát üzemorvosa, 1991-96 között Nagyvenyimen háziorvos, majd dunaújvárosi tisztifőorvos. 2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. 2011-ben a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd országos tisztifőorvos lett. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja. Kitüntetései: Honvédelemért Kitüntető Cím (2013), Fenyvessy-emlékérem (2015), Népegészségügyért Emlékérem (2015). – írja a Ripost.

„Amikor békésebb idők voltak, még a járvány előtt, többször sétáltunk együtt, gyönyörködtünk a kertekben… Mindig azt mondta ő is, a férje is, hogy nagyon szeretnek itt élni, nem költöznének el innen” – emlékszik vissza Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere.

„Mezőfalván, ahol korábban volt háziorvos és Dunaújvárosban, ahol megyei tisztifőorvosként dolgozott, szintén Cilinek becézik, úgy beszélnek róla.”

Férje is háziorvos Nagyvenyimen , emellett csillagász és sikeres fotográfus.

Mindennap látjuk a tévében, olyan, mint egy jóságos nagynéni, aki naponta ellát jó tanácsokkal és úgy mondja: „nagyon szépen kérem…” – eközben ő az egyik hadvezér a koronavírus-járvány elleni harcban.

Vagyis így már érthető az érzés, hogy ismerős valahonnan!

Ripost / DunaOnline.hu

A Ripost teljes cikke itt olvasható

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW