-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Térítés ellenében ételt szállítanak az idős embereknek

Térítés ellenében ételt szállítanak az idős embereknek

Nem szervezett az önkormányzat még saját hatáskörben adománygyűjtést a járványügyi helyzet miatt, de mint azt Medgyesi Miklós, a hivatal szóvivője elmondta, folyamatban van ennek kidolgozása annak érdekében, hogy összefogják a beérkezett felajánlásokat.

Az önkormányzatokat kötelezik, hogy az otthon maradó idősek ellátását szervezzék meg, gondoskodjanak róluk- többek között ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök május 16-i parlamenti felszólalásában, hozzátéve, azt kérve a helyhatóságoktól, hogy elsősorban erre fordítsák erejüket. Városunk önkormányzata március 18-tól eddig a melegétel kiszállítást indította el a 70 év feletti dunaújvárosi polgárok részére: aki előzetesen igényli, annak napi 680 forint ellenében meleg főételt, 1000 forint ellenében pedig levest és főételt visznek ki mindennap 10:30 és 13:30 között egyszer használatos műanyag edényben. Az első kiszállítás az igénylést követő második napon történik. Rendelést csak teljes hétre vesznek fel, megkezdett hét esetén a következő hét végéig. Fizetni, kizárólag készpénzzel, az első adag kiszállításakor előre kell, hosszabbítás esetén mindig pénteken.

Ettől a héttől a melegétel kiszállítás mellett a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban is segíteni fogják a 70 évnél idősebbeket. Cserébe viszont vállalniuk kell, hogy otthonukat nem hagyják el! – ez a tájékoztató jelent meg március 28-án az önkormányzat honlapján. Mint írják, bevásárlásra és gyógyszerkiváltásra hétfőn, szerdán és pénteken van lehetőség. Az első kiszállítás: április 1-je. A bevásárlólista csak a legszükségesebb árucikkeket tartalmazhatja. A bevásárlás csak a hivatal által kijelölt üzletből történik, nem választható. A bevásárlás értékét készpénzzel kell megfizetni. Igény esetén a hivatal munkatársa (megbízólevéllel, hivatali kártyával és személyi igazolvánnyal) felkeresi a bejelentőt és egyezteti az igényeket: feljegyzi a beszerzendő gyógyszer nevét, a megvásárolni kívánt áruk listáját, az átvett készpénz összegét.

Mint azt legutóbbi közleményükben is írták, minden felajánlást köszönettel vesznek, ennek érdekében létrehoztak egy központi telefonszámot, ezen lehet jelezni, ha valaki eszközöket ajánlana fel, és van egy számlaszám is, amire a pénzadományokat várják.

További részletek az önkormányzat hivatalos oldalán.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW