-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Fertőtleníti a lakásszövetkezet a kezelésébe tartózó lépcsőházakat

Fertőtleníti a lakásszövetkezet a kezelésébe tartózó lépcsőházakat

A Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet kezelésébe összesen 139 lépcsőház tartozik. A koronavírus járvány miatt a szövetkezet igazgatósága is több intézkedést hozott meg. Az egyik ilyen például az, hogy szünetel az ügyfélfogadás.

Ügyeletet fenntartanak a központi irodában, ahol információval tudnak szolgálni, vagy a befizetésekhez csekket biztosítani, de a telefonos és az emailes kapcsolattartási formát javasolják mindenkinek, illetve a befizetéseknél is a megadott számlaszámra való utalás lehetőségére hívják fel a figyelmet. Gebei Bálint, a szövetkezet ügyvezető igazgatója arról is beszélt nekünk, hogy időközben megrendelték a lépcsőházak fertőtlenítését. Van, ahol a takarító cégek vállalták a nagyobb fokú tisztítást, de a legtöbb helyen, mintegy 130 lépcsőházban a rovarirtást végző vállalkozás végzi a feladatot, heti rendszerességgel.

A húsvéti ünnepeket követően április 14-én és 15-én kerül sor immáron harmadik alkalommal a lépcsőházak fertőtlenítésére. Mivel a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet továbbra is fennáll, így a szövetkezet vezetősége újabb 3 alkalomra rendelte meg ezen munkálatokat. Természetesen írásos nyilatkozatban kérheti a lépcsőházi közösség, hogy nálunk ne végezzék el ezt a központ által szervezett feladatot. Mint azt Gebei Bálint elmondta, a fertőzéssel összefüggő rendkívüli eset eddig szerencsére nem történt. Viszont kaptak már olyan jelzést egyik Vasmű úti társasházukból, hogy csalók próbáltak meg bejutni lakásukba, azzal a fedősztorival, hogy a szövetkezet által vannak megbízva a fertőtlenítésre. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a fertőtlenítést kizárólag a lépcsőház közös használatú elemeire rendelték el, és nem pedig a lakások fertőtlenítésére.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW