-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Már beadhatók az igények a szünidei étkeztetésre

Már beadhatók az igények a szünidei étkeztetésre

Önkormányzati kötelezettség a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítása.

A helyi közgyűlési rendelet értelmében, Dunaújváros önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes meleg ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére helyben fogyasztással vagy éthordós elvitellel.

A nyári tanítási szünet időtartamára eső 54 munkanapra általános és középiskolás korú gyermekek részére június 16-tól augusztus 31-ig, az óvodás és bölcsődés korú gyermekek részére pedig 21 munkanapra, augusztus 1-31. között azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

Az étkeztetést a Campus étteremben bonyolítják le. Amennyiben az érintett szülők igénybe kívánják venni, ki kell tölteni egy nyilatkozatot, amelyet aztán a polgármesteri hivatal szociális osztályára kell eljuttatni személyesen, e-mailben vagy postai úton május 25-ig. A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni, ahány gyermekre igénybe kívánják venni. A nyilatkozatot azoknak is be kell adni ismételten, akik idén márciusban már behozták azt a hivatalba.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW