-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Energiatudatos intézmény lett a Gárdonyi

Energiatudatos intézmény lett a Gárdonyi

A Gárdonyi Géza Általános Iskola márciusban újabb állami elismerést kapott. Az intézmény arról számolt be, hogy a korábban már elnyert Örökös Ökoiskola, majd a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címek mellett az Energiatudatos Intézmény címet is elnyerte.

Ennek kapcsán részt vettek a Virtuális Erőmű Program 2020 márciusi Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán, amelyen díjat nyertek energiatudatossági törekvéseikért. Ez a program a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által, a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés. Célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, a jó gyakorlatokat megossza, díjazza. Így az el nem használt, fosszilis erőműben meg nem termelt energiamennyiségből egy virtuális erőmű „épül”, mely ma már az ország 4. legnagyobb villamos erőműve. Az „Energiatudatos Intézmény” védjegy- és logóhasználat jogát a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) NKft. Biztosítja.

A Gárdonyi sikeres pályázatával elnyerte a Virtuális Erőmű Program Energiatudatos Iskola címet és az ehhez járó kitüntetést, amelyet a Parlament felsőházi termében Áder János Köztársasági Elnök jelenlétében vehetik át 2020 őszén.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW