-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Megkezdődött a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont kialakítása!

Megkezdődött a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont kialakítása!

2020. május 26-án az Egyetemen került megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont nyitó ülése.

Az előzmények 2018. novemberére vezethetők vissza, amikor a Paks II beruházáshoz kapcsolódóan Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpont (Továbbiakban: DUE-PKK) létrehozásáról írt alá hármas stratégiai együttműködési keretmegállapodást a Dunaújvárosi Egyetem, Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve a Paks II. Atomerőmű Zrt. A Központ az atomerőmű létesítés-specifikus kérdéseivel fog foglalkozni, az alkalmazott szerkezeti anyagok, az anyagtechnológiák a szereléstechnológiák kérdéseivel, különös tekintettel a hegesztésre, a roncsolásos és roncsolás mentes anyagvizsgálatokra, emellett nagy hangsúlyt fektet az Egyetem a szakemberképzésre.

A Kormány 1734/2019. (XII. 19.) határozata értelmében a Dunaújvárosi Egyetem a DUE-PKK kialakításához 1,5 milliárd Ft forrást rendelt.

Forrás: uniduna.hu

A 2020.05.26-i nyitó ülésen részt vett Prof. Dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Dr. Becskeházi Attila Csaba, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár, dr. Galambos Dénes Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Benkó Marcell miniszterelnöki biztosi kabinetvezető, Cziczer János Ferenc, Paks II. Atomerőmű Zrt. üzemeltetési igazgatója, a Dunaújvárosi Egyetem pedig Dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, Dr. Nagy András tudományos és kutatási rektorhelyettes képviselte.

Forrás: uniduna.hu

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW