-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Az idősek otthonában részlegesen feloldják a látogatási tilalmat

Az idősek otthonában részlegesen feloldják a látogatási tilalmat

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai vezetője, Bölcskei Anna arról adott ki tájékoztatást, hogy a március 8-a óta fennálló látogatási tilalmat részlegesen feloldják a Nemzeti Népegészségügyi Központ legutóbbi határozata értelmében.

Az intézményben a tesztelések után kerül sor a részleges feloldásra június 10-től, azaz mától. A látogatásra csak az előírt szabályok betartásával van lehetőség, amelyek az ellátottak érdekében kötelező érvényűek. Ilyen például az, hogy látogatásra csak az előzetes telefonon történő egyeztetést követően van lehetőség, a tömeges, egyszerre történő megjelenés elkerülése miatt. A hozzátartozóknak kötelező nyilatkozniuk arról, hogy Covid-19-re utaló tüneteik nincsenek, illetve nem találkoztak olyan személlyel, akinek valószínűsíthetően van. Maszk viselése kötelező! A látogatók és az ellátottak közötti személyes érintkezés tilos. A látogatást csak közeli hozzátartozók számára engedélyezik, az ellátotton kívül családonként maximálisan 1fő jelenléte megengedett. A kerekesszékbe kiültethető és a fennjáró ellátottjaik csak a szabadban találkozhatnak.

Számukra a látogatás az intézmény által kijelölt helyen történhet: az Otthon elülső kertjében, a biztonságos 2 méteres távolság betartásával. Fekvőbetegeiket a lakószobában, szintén a megadott időpontban és időtartamban, a kötelező maszk viselés mellett lehet felkeresni. A karanténban lévő lakók nem látogathatóak.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW