-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség 75 milliós adomány a kórháznak

75 milliós adomány a kórháznak

Néhány héttel ezelőtt telefonon kereste meg a Szent Pantaleon Kórház főigazgatóját az OTP csoport nevében a Humanitás Alapítvány elnöke, hogy 75 millió forint értékben orvosi eszközökkel szeretnék támogatni kórházunkat – erről számolt be az egészségügyi intézmény.

A csütörtöki sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes adományátadó eseményen Németh József, ügyvezető igazgató, az OTP Bank Észak-dunántúli Régió vezetője és dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára mondott beszédet.

A Covid-19 járvány miatt kialakult veszélyhelyzet kezeléséhez Magyarországon és a bankcsoport külföldi leánybanki országaiban eddig mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást
ajánlott fel az OTP Csoport, amelyből összesen 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott
az OTP Bank a Humanitás Alapítványon keresztül.

Itthon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórház kapott összesen 400 millió forintot az OTP Banktól. A dunaújvárosi kórháznak felajánlott 75 millió forint összegből a kardiológia, a gastroenterológia, az általános sebészet, a traumatológia, a nőgyógyászat és az urológiai szakterületek orvosi eszköz fejlesztése valósul meg.

A kardiológia egy kardiológiai ultrahang készülékkel, egy terheléses EKG készítésére alkalmas futópaddal lesz gazdagabb. Egy komplett HD felbontású laparoszkópos eszköz az általános sebészeti és
nőgyógyászati műtétek elvégzésénél fogják használni. A gasztroenteorológia eszközparkja egy
videógasztroszkóppal bővül. A bőrhámosító berendezés a traumatológiai sérültek és a plasztikai sebészeti ellátásban jelent előrelépést, míg az urológiai osztály húsz darab műtéti beavatkozáskor és tükrözéskor használt orvosi eszközzel lesz gazdagabb.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW