-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet „Zöldül” az autóipar

„Zöldül” az autóipar

A fenntartható jövő érdekében és környezettudatos szemléletben zöldül az autóipar is: a gyártók és a beszállítók egyaránt a környezetbarát megoldások mielőbbi bevezetésére törekednek – erről küldött közleményt szerkesztőségünknek a Hankook Tire Magyarország Kft.

Mint azt az abroncsgyártó vállalat írja, a teljes Európai Uniós szén-dioxid-kibocsátás majdnem 30 százaléka a közlekedésből származik, és ennek a riasztóan magas számnak 72 százalékát a közúti közlekedés teszi ki. A környezeti terhelés mérséklése érdekében – a tagállamok klímavédelmi céljaival összhangban – az autóipar valamennyi szereplője jelentős erőfeszítéseket tesz.

A Hankook Tire például olyan gumiabroncsokat fejleszt, melyeknek alacsonyabb a gördülési ellenállása, és ezáltal számottevően csökkentik az üzemanyag-felhasználást. Az autógyárak erőforrásaikat fokozatosan az elektromos és hibrid járművek fejlesztésére csoportosították át, ezek piaci részaránya azonban a biztató számok ellenére egyelőre elenyésző. A magas ár, a viszonylag kis hatótávolság és a töltőállomás- infrastruktúra fejletlensége miatt még hosszú évekig tarthat, mire kiszorítják a hagyományos robbanómotoros járműveket.

De addig is sokat tehet a környezettudatos autós társadalom, amíg az elektromos autók tömegesen megjelennek az utakon. A szomszédos országokban például már elérhető az úgynevezett kiegészítő környezettudatos vezetési tanfolyam, ahol a környezetkímélő vezetési stílussal kapcsolatos tudnivalókat sajátíthatják el a sofőrök.

Meglepően hétköznapi dolgokról van szó, melyek alkalmazásával lényegesen kevesebb üzemanyagot égetünk el. Az alacsonyabb fogyasztás kisebb szén-dioxid kibocsátást eredményez, ezzel a környezetszennyezés mértéke is csökken, és még a pénztárcánknak is kedvezhetünk.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW