-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Tatán táboroztak a gárdonyis diákok

Tatán táboroztak a gárdonyis diákok

Tatán, a Nemzeti Sportközpontban edzőtáboroztak a Gárdonyi Géza Általános Iskola tollaslabdázói július 13. és 17. között a Danubius KSE szervezésében: Szemenovics Johanna, Kiss Angéla, Dózsa Boglárka, Jakab Juliána, Szabó Bálint, Francioso Dominik, Sárközi Dzsúlió, Ősi Benedek, Tóth Áron, Zsedrovics Attila és Halász Máté utazott a tréningre Varga Gabriella és Jakab János kíséretében.

Mint arról az intézmény beszámolt, nagyszerű körülmények között dolgozhattak a sportolóik úgy, hogy konditerem, sportcsarnok és futópálya is segítette a közös munka hatékonyságát. Négy gárdonyis szülő lelkesen jelentkezett az edzőtáborban való részvételre: Márta Judit, Gál Enikő, Biczók Zsuzsanna, Borbás Beáta, akik aktív részesei voltak minden programnak. Volt gárdonyis diákként és tollaslabdásként a kiváló dákolimpikon, Nagy Bence is résztvevője volt edzőtábornak, példaképként szolgált a kisebbek számára. Így 18 gárdonyis kötődésű gyermek és felnőtt volt a csapatban. A cél az volt, hogy megszerettessék a tollaslabda sportágat a gyermekekkel, elsajátítsák az alaptechnikákat, és természetesen igyekeztek megfelelően felkészülni a 2020/2021-es versenyszezonra is.

A tibeti jóga alapgyakorlatai és a közös wellness segítették relaxálásukat a csodálatos természeti környezetben. Kis sportolóik beszélgetőkörökön és játékos foglalkozásokon ismerték meg a hétköznapokban fontos egészséges életmód alapjait: ideális étkezés, okos időbeosztás, tudatos mozgás, pozitív társas kapcsolatok. Olyan szociális kompetenciákra tettek szert, ami a hétköznapokban segítheti őket. A folyamatos gyakorláson kívül persze jutott idő a szabadidő tartalmas eltöltésére is, új barátságok születtek, vidám napokat töltöttek együtt.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW