-Hirdetés-
Kezdőlap Gasztro Füstös csirke tortilla leves

Füstös csirke tortilla leves

Bowl of hot delicious spicy chicken tortilla soup garnished with crumbled queso fresco cheese, diced avocado, and fresh cilantro.

Ezek valójában a texasi, új-mexikói élet ízei. A szakács garantáltan sikerre számíthat a gazdag és élettel teli levese után.

Hozzávalók a leveshez:

1 nagy fej aprított vöröshagyma,

1 nagy jalapeno paprika, kimagozva, felaprítva,

3 evőkanál olívaolaj,

3 gerezd aprított fokhagyma,

8 csésze csirke alaplé,

20 dkg főtt kukoricaszemek,

20 dkg főtt bab,

40 dkg darabolt paradicsom levében,

3 evőkanál őrölt kömény,

1,5 evőkanál chili por,

1,5 evőkanál só,

1 teáskanál Worcester szósz,

1 kiló csíkokra vágott grillezett csirkemell, csirkecomb filé.

Hozzávalók a leves díszítéséhez:

tortilla chips ízlés szerint,

egy csokor friss, közepesre vágott korianderzöld,

pár szelet avokádó,

pár citrom, vagy lime karika,

reszelt füstölt sajt, vagy akármilyen, csak feta legyen.

A leves elkészítése:

1. közepes lángon pirítsuk meg a hagymát és a jalapeno paprikát, 5-6 percig,

2. tegyük rá a fokhagymát, pirítsuk még 1-2 percig,

3. rakjuk az edénybe az összes többi hozzávalót, kivéve a csirkehúst, főzzük kb. 40 percig,

4. tegyük bele a csirkehúst és főzzük további 10 percig.

Tálalás, díszítés:

Tegyük a forró levest tányérokba, majd „tűzzük” a tortilla chipseket a leves és a tányér széléhez, egyfajta „virágszirmokként”. Szórjuk meg a levest a reszelt sajttal, hogy egy picit ráolvadjon. Majd a tetejét díszítsük a korianderrel, lime karikával és egy szelet avokádóval.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW