-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Megújul két bölcsőde

Megújul két bölcsőde

Mint már arról beszámoltunk, még az előző városvezetés pályázott két bölcsőde felújítására, és a közelmúltban számoltak be arról, hogy sikeres volt a pályázat és 1,1 milliárd forint támogatásból valósulhat a meg a beruházás.

A projektről szóló sajtóközleményt tegnap juttatta el szerkesztőségünkhöz az önkormányzat. Ebben azt írják, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által megvalósuló beruházás elsődleges célja a Dunaújvárosban működő második legnagyobb bölcsőde, a Zengő-Bongó Bölcsőde férőhelybővítése 48 fővel, teljes körű felújítása. Az új férőhelyek kialakítása érdekében 4 csoportszobával bővülő tagintézményben 8 fő kisgyermeknevelő és 2 fő bölcsődei dajka alkalmazása válik szükségessé, ezáltal a projekt munkahelyteremtő hatással bír. Az integrált bölcsődeként működő Hétszínvirág Bölcsőde sajátos nevelési igényű gyermekek korai habilitációs, rehabilitációs célú nevelését-gondozását végzi teljes integrációval. Az intézmény épülete elavult műszaki állapotú, jelen projekt keretén belül az épület korszerűsítésére, energetikai fejlesztésére, belső burkolatcseréjére, nyílászárók cseréjére és homlokzati felújítására kerül sor.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata kötelezően ellátandó feladata a gyermekek napközbeni elhelyezése érdekében a bölcsődei alapszolgáltatás biztosítása. A projekt eredményeként a városban élő, családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődéink férőhely bővítése valósul meg, ezzel biztosítva annak lehetőségét, hogy a bölcsődei alapszolgáltatás a szülő/szülők kérésére azonnal elérhető legyen az adott nevelési-gondozási év minden napján. Másodlagos cél a kisgyermeket nevelő munkavállalók támogatása, a családok segítése, a gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése, fejlesztése, korai habilitációja, rehabilitációja. A fejlesztéssel lehetőség nyílik egy modernebb alapokon nyugvó, mai kornak megfelelő magasabb színvonalú, bölcsődei alapellátás biztosítására.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW