-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Ismét lesz szúnyogirtás városunkban

Ismét lesz szúnyogirtás városunkban

Augusztus 24-én, a napnyugta utáni órákban Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz- erről adott ki tájékoztatást az önkormányzat a honlapján.

Mint írják, a lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. Az irtószer a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, csak és kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el. A lakosság részére a kezelés idejére azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze vagy takarják le. A gyérítés idején, és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni tilos! A szúnyoggyérítés kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW