-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Már több mint háromszázan írták alá Rákay Philip petícióját

Már több mint háromszázan írták alá Rákay Philip petícióját

Már több mint 300 közéleti szereplő és művész írta alá azt a petíciót, amelyet Rákay Philip indított arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc azt írta a Facebookon: hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik – írja az origo.hu

A portál felidézi, hogy a Kossuth-díjas és a Nemzeti Színházat vezető Vidnyánszky Attilát nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. A cikk felidézi, hogy a Mejerhold-díjas, Európa színpadjain is vitathatatlan sikereket elérő művész egyszerre színházi újító és egyszerre közismerten konzervatív ember.   

Gyurcsány Ferenc szavai komoly felháborodást váltottak ki. Mások mellett Rákay Philip is megírta gondolatait a portálnak, amelynek nagy visszhangja lett és amelyet egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett.   

A Tiltakozunk! című petícióban Rákay Philip arról írt, hogy a magyarországi politikai ellenzék vezéralakjának nyilatkozata „rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak. Mi, magyar művészek, alkotók, értelmiségiek, közéleti emberek tiltakozunk az ilyesfajta fenyegetés ellen, egyben kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott művészekkel” – olvasható a petícióban.

mti

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW