-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Pro Civitate díjat kapott Reszegi Imre

Pro Civitate díjat kapott Reszegi Imre

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében, és az augusztus 20-i hagyományoknak megfelelően ünnepséget tartott, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőt. Mint arról a megyei közgyűlés honlapja beszámolt, a ma történéseit, elsősorban a koronavírus okozta járványügyi helyzetet értékelve a polgármester elmondta, Szent István szellemiségében kötelező tanulság a cselekvés szükségessége.

Enélkül egyetlen gondolat vagy szó sem ér semmit, hiszen az emberek számára maradandót csak a tettek alkothatnak. Köszönetet mondott mindazon szervezeteknek és állampolgároknak, akik az élet legkülönbözőbb területein tettek tanúbizonyságot helytállásukért, összefogásukért, amit ebben a nehéz időszakban megtapasztalhatott. A beszéde után díjátadóra került sor. 2020-ban, a rendkívüli helyzetre tekintettel Székesfehérvár Önkormányzata nem adományozott díszpolgári és tiszteletbeli polgári kitüntető címeket, de a járvány elleni védekezés során, Székesfehérvár érdekében végzett kiemelkedő szakmai teljesítménye elismeréseként hét személy vehetett át „Pro Civitate” díjat. Köztük Reszegi Imre megyei vezető mentőtiszt, aki életmentő munkássága során hosszú ideig vezette a Dunaújvárosi Mentőállomást is. A járványügyi helyzet idején többször tett látogatást a helyi állomáson, jelen volt akkor is, amikor új esetkocsit állítottak szolgálatba.

Fotó: jakd.hu

Az ünnepi közgyűlésen dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Mihócza Zoltán altábornagy és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő közös koszorúval tisztelegtek államalapító Szent István királyunk emléke előtt.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW