-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Börtönbüntetés kiszabását indítványozták a csalóval szemben

Börtönbüntetés kiszabását indítványozták a csalóval szemben

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal férfival szemben, aki 2018. január 28. és 2020. február 17. között különböző internetes oldalakon hirdetéseket adott fel, illetve hirdetésekre jelentkezett, azért, hogy a hirdetésre jelentkezőket, illetve a hirdetőket tévedésbe ejtse, ezáltal jogtalan haszonra tegyen szert.

A vádirat szerint a vádlott különböző műszaki cikkek és pénzérmék eladását hirdette, illetve hirdetésekre jelentkezett azzal, hogy a keresett termékkel rendelkezik, azt megvételre kínálja, valamint nyári időszakban balatoni szállások kiadását kínálta. A vádlottnak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a termékek megküldésére, valamint a szállások kiadására, a férfi a tévedésbe ejtett sértettek pénzét akarta megszerezni. A vádlott jövedelemmel ugyan rendelkezett, azonban a játékszenvedélye miatt további pénzösszegekre volt szüksége. A férfi a hirdetésre jelentkezőknek azt ígérte, hogy a terméket előleg fizetését, illetve a vételár teljesítését követően postán részükre eljuttatja, valamint a balatoni szállást részükre kiadja. Egy másik személy neve alatt létrehozott egy közösségi profilt, majd a tőle rendelő sértetteknek elektronikus levelezés során továbbította a személy okmányáról készült, általa korábban megszerzett fényképeket. A vádlott összesen 107 sértett sérelmére követte el a cselekményét oly módon, hogy a saját nevére nyitott bankszámlára történt utalásokat követően a sértetteknek az ígért terméket nem küldte meg, a szállást nem adta ki, a férfi elérhetetlenné vált.

A terhelt a sértettektől összesen mintegy 6.400.000 forintot csalt ki, amelyet megélhetésére és játékszenvedélyére fordított. Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a bűnös vagyongyarapodás elvonását indítványozta.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW