-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Varga Judit: erős nemzetek nélkül Európa is csak gyenge maradhat

Varga Judit: erős nemzetek nélkül Európa is csak gyenge maradhat

Csak a saját nemzeti érdekeit őszintén és bátran felvállaló tagállamok alkothatnak hosszú távon is sikeres európai közösséget, hiszen „erős nemzetek nélkül Európa is csak gyenge maradhat” – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezett fórumon.

Varga Judit az NKE és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén úgy fogalmazott: „olyan Európát szeretnénk, amely valóban tiszteletben tartja nemzeti identitásunkat és intellektuális szuverenitásunkat, véleményünk különbözőségét és (…) a magyar emberek akaratát”.   

A miniszter ezért elengedhetetlennek nevezte, hogy egy olyan magyar szakértői apparátus épüljön ki, amely hisz a nemzetállamok szoros együttműködésén alapuló Európa és a szuverén Magyarország jövőjében.   

Közölte: a karrierprogram célja, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert képezzenek, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél.

mti

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW