-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Fokozatosan vezetik be a zsiliprendszert az óvodákban

Fokozatosan vezetik be a zsiliprendszert az óvodákban

Az Emberi Erőforrások Miniszterének utasítása alapján a Dunaújvárosi Óvoda egy eljárásrendet hozott létre, amelyet a járványügyi készenlét idején alkalmaznak. Mint arról az intézmény a honlapján is vázolta, egyfajta zsiliprendszert vezetnek be az óvodákban.

Egyeztetve az önkormányzat vezetésével azt a döntést hozták, hogy fokozatosan fogják a miniszteri rendeletet végrehajtani az átállás miatt. Szeptember 16-tól, szerdától, a nagycsoportos gyermekeket az óvodai dolgozók átveszik az óvoda bejáratánál. Ahol van szélfogó, oda bejöhetnek a szülők, főleg esős idő esetén, de onnantól már nem léphetnek az intézmény területére. Azonban kérik itt is betartani a járványügyi szabályokat, tömegesen ebben a helyiségben sem tartózkodhatnak. Szeptember 21-től a nagy és a középsős kisgyermekek szülei nem léphetnek be az óvoda területére, legfeljebb csak addig, ahol van szélfogó. Október 1-től, csütörtöktől minden kisgyermeket zsiliprendszeren keresztül vesznek át, tehát a kiscsoportos gyermekek szülei sem léphetnek be az intézmény területére, maximum csak a szélfogóba, hiszen az őszi időjárás ezt indokolttá teszi. A szélfogóba bejutást mindig az óvoda fogja szabályozni, hiszen nem mindenhol egyformák a szélfogó méretei.

Maszk és kesztyű kötelező a szülőknek. Azt tanácsolják, hogy a fennakadás miatt induljanak el előbb gyermekeikkel, mert előfordulhat várakozási idő. Akinek egy csoportba jár a például kis és nagycsoportos gyermeke, rá a kiscsoportos gyermekre vonatkozó szabályok élnek. Kérnek minden szülőt az együttműködésre, mert így csökkenthetik annak a veszélyét, hogy bezárnak az óvodák és a szülőknek kell megoldani az otthoni felügyeletet. Remélik, pár hónap alatt lemegy a vírus második hulláma, és visszaáll a régi, megszokott rend az óvodák életében.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW