-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség Véradásra várják az önkénteseket

Véradásra várják az önkénteseket

Ezen a héten szeptember 19-én 10 és 14 óra között szerveznek véradást. A helyszín a Jókai Mór utca 19. számú épületében lesz, összekötve az ekkor esedékes újtelepi ÖKO-nap programjával.

Aztán legközelebb üzemei véradás lesz a DAK Acélszerkezeti Kft. telephelyén, majd szeptember 24-én 8 és 10 óra között az 1-es számú rendelőintézetben található Transzfúziós osztályra várják az önkénteseket. A véradóktól azt kérik a szervezők, hogy vigyék magukkal taj-kártyájukat és valamilyen fényképes igazolványukat a véradásra. A Magyar Vöröskereszt arról számolt be honlapján, hogy szeptember második szombatja minden évben az Elsősegélynyújtás Világnapja már 2000 óta. A tizenhat európai ország kezdeményezésére létrejött világnaphoz kapcsolódóan a Vöröskereszt Hősképző Kampánya idén is a biztonságos elsősegélynyújtási ismeretek elsajátításának fontosságára hívja fel a figyelmet. A világnap alkalmából egy, az elsősegélynyújtást oktatók számára hasznos módszertani útmutató kiadása mellett döntöttek. Az összeállítás neves hazai egészségügyi szakemberek állásfoglalása, nemzetközi ajánlások és a vöröskeresztes bázisiskolák pedagógusainak javaslatai alapján készült el. Az elektronikus kiadvány ingyenesen érhető el a dunaújvárosiak számára is, a célja, hogy országszerte megfelelő járványügyi óvintézkedések betartása mellett, veszélytelenül folytatódhasson az elsősegélynyújtó ismeretek oktatása.

Napjaikban is sokan gondolják úgy, hogy veszélyhelyzetben, egy baleset vagy rosszullét esetén nem mernének segítséget nyújtani, holott a megfelelő elsősegélynyújtó ismeretek birtokában bárki életet menthet. A Hősképző Kampány önkéntesei és a Magyar Vöröskereszt munkatársai a járvány idején is az egymás iránti felelősségvállalás tudatosításáért és az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért dolgoznak a lakosság és a közösségek egészségének megóvása érdekében.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW