-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Szervezett formában fogadják a diákokat az alkotóműhelyben

Szervezett formában fogadják a diákokat az alkotóműhelyben

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye egy szakmai workshop keretében indította útjára a tanévet, és szeptembertől már szervezett formában látogatható az alkotóműhely- erről számolt be a centrum a honlapján.

Mint írták, a Lajos király körúton található Digitális Közösségi Alkotóműhelyük ünnepélyes megnyitója körülbelül egy esztendővel ezelőtt volt. Az azóta eltelt időszakban több alkalommal is tudtak műhelyfoglalkozásokat tartani, így láthatták, hogy mi az az irány, amit képviselni szeretnének. A szeptember 17-ei szakmai megbeszélésen a tapasztalataikat összegezték és a jövőbeli terveiket fogalmazták meg. Bemutatkoztak általános iskolai pedagógusoknak is azon gondolat mentén, hogy az általános iskola és középiskola feladatai, felelősségei és tennivalói egy bizonyos időszakban összeérnek, pontosabban a pályaválasztás időszakában. A Digitális Közösségi Alkotóműhelyt az általános iskolás osztályok, csoportok keddi és csütörtöki napokon látogathatják, de természetesen várják a tagintézmények osztályait is hétfői, szerdai és pénteki napokon. A projektjeiket úgy állították össze, hogy azok minden esetben betekintést engednek a digitális világba, a digitális eszközök használatába.

A makerspace műhelyek lényege az, hogy a modern technológiákat használnak, de segítségül hívjuk a már hagyományos eszközöket is. Az ide látogató diákok találkozhatnak a térbeli világgal, a 3D-s nyomtatással, a lézervágóval, az elektronikával, a programozással, robotokkal, drónokkal, de akár fűrésszel, kalapáccsal, fúróval is. Mindezek mellett, amit mégis a legfontosabbnak tartanak, hogy a résztvevők egy interaktív alkotótevékenységbe csöppennek. Bővebb információ a centrum weboldalán is megtalálható.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW