-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Ingyenes szünidei étkeztetésre lehet kérelmet benyújtani

Ingyenes szünidei étkeztetésre lehet kérelmet benyújtani

Kötelező feladat a települési önkormányzatoknak a szünidei gyermekétkeztetés megszervezése.

Az önkormányzat arról ír a hivatalos weboldalán, hogy ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére az őszi szünet időtartamára eső 5 munkanapra, vagyis október 23-tól november 1-ig, valamint a téli szünet időtartamára eső 7 munkanapra, amely december 21-től január 3-ig tart. Azt is részletezik, hogy a szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. Az őszi-téli szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről a polgármesteri hivatala szociális osztályának munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét. Az őszi-téli szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik.

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést az őszi-téli szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy egy a nyilatkozatot, formanyomtatványt kell kitölteni, és visszajuttatni a szociális osztályra október 12-ig. A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést. A nyilatkozat letölthető az önkormányzat honlapjáról. A nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik 2020. május hónapban már behozták azt a hivatalba.

Az étkezéseket a Campus Étteremben bonyolítják le, az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a szociális osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Az ebédet a megjelölt helyszínen kizárólag a jogosult gyermekek helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW