-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Online versenyt szervezett az egyetem

Online versenyt szervezett az egyetem

Már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kollégái évente egy alkalommal online versenyt rendeznek a természettudományi terület népszerűsítésének érdekében.

Mint arról a felsőoktatási intézményünk beszámolt, első körben az általános iskolai csapatok versenyeztek, majd szeptember 24-én a középiskolások mérettették meg magukat. Az izgalmas és kihívásokkal teli versenyre az országból bárhonnan jelentkezhettek a lelkes tanulók, így végül összesen 12 együttes mérte össze a tudását. A diákoknak három területen kellett megmutatniuk, hogy milyen kiemelkedő ismeretekkel rendelkeznek. A feladatok összeállítása során az egyetem kollégái figyeltek arra, hogy a matematika, a fizika és a kémia területen fontos alapismereteket mind-mind felhasználják a diákok a megoldások során. Az előző évekhez hasonlóan a vetélkedő teljes egészében online zajlott le, így otthonról vagy akár az iskolából közösen tudtak internetes kapcsolaton keresztül részt venni rajta a versenyzők. A csapatok 3 fővel versenyeztek, és munkájukat egy kapcsolattartó tanár vezette.

Az első három helyezett trió izgalmas nyereményben részesül, de nem feledkeztek meg a többi csapatról sem, hiszen a versenyre való felkészülésük példaértékű volt, így minden indulónak kipostáznak egy-egy nyereményt.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW