-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Pályaorientációs alkalmazás is segítik a fiatalokat

Pályaorientációs alkalmazás is segítik a fiatalokat

Az ősz folyamán rendszeresen szervez a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítást a továbbtanulás előtt álló fiataloknak városunkban, együttműködve többek között a helyi oktatási intézményekkel, nagyvállalatokkal.

A helyi iparkamara arról adott hírt a honlapján, hogy a szakképzést népszerűsítő applikációval jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, így a szakmavilág.hu honlap és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvények mellett újabb felületen veheti fel a kapcsolatot a 12-14 éves fiatalokkal. A pályaorientációt segítő alkalmazással a tanulók nemcsak az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak között válogathatnak, akár a számukra legmegfelelőbb intézményre is rátalálhatnak. A Szakmavilág app egy olyan pályaorientációt segítő alkalmazás, amellyel a felsős általános iskolai tanulók megismerhetik az érdeklődési körüket, és a segítségével megtalálhatják az országban fellelhető összes szakmát és szakmai ágazatot. Könnyedén böngészhetnek a felkészítő iskolák listáiban is, egyúttal kiválasztva a számukra legmegfelelőbb intézményt. A kamara tavalyi pályaorientációs felmérése 9 239 fő nappalis, hetedik évfolyamos általános iskolai tanuló bevonásával készült el.

Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezett tanulók túlnyomó többsége, 88 százaléka foglalkozott már a továbbtanulás kérdésével, azaz esetükben szóba került már valamilyen módon az általános iskola utáni pályaválasztás. Az eredmény alapján megállapítható az is, hogy az iskolai pályaválasztási rendezvények, foglalkozások konzultációs szerepe 2014 óta folyamatosan erősödik, továbbá a kamarai pályaválasztási rendezvényekkel is gyakrabban találkoznak a diákok.

Ezen rendezvények és pályaorientációs felületek sorában egy újabb mérföldkő az új alkalmazás, amely (figyelembe véve a célcsoport mobilapplikációk iránti fokozott érdeklődését) fontos bázisa lesz az országos kamara edukációs tevékenységének.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW