-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Indítványozták a letartóztatását annak a férfinak, aki kirabolt egy üzletet

Indítványozták a letartóztatását annak a férfinak, aki kirabolt egy üzletet

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását aki szeptember 25-én egy dunaújvárosi üzlet kasszájából 120 ezer forintot úgy tulajdonított el, hogy az eladót a nyakához szorított ollóval élete kioltásával fenyegette meg.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított szeptember 23-a és 25-e között három sértettől tulajdonított el készpénzt, telefont, valamint pénztárcát a benne lévő okmányokkal és bankkártyával. A terhelt szeptember 25-én egy dunaújvárosi üzletbe közvetlenül zárás előtt tért be, és kérte az eladót, hogy szolgálja ki. Amíg az eladó ruhákat válogatott össze, a gyanúsított elvett egy ollót az asztalról, a sértett mögé került, a nyakát átkulcsolta, az ollót a nyakához szorította, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja át neki az üzlet bevételét akkor megszúrja. A sértett a fenyegetés hatására 120 ezer forintot adott át a gyanúsítottnak a kasszából.

Amikor a férfi távozni készült az üzletből, a sértett követte, azonban a gyanúsított combon rúgta, majd a pénzzel elmenekült. Az okozott kár nem térült meg. A gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt áll, cselekményét többszörös visszaesőként valósította meg, rövid időn belül, sorozatjelleggel, így fennáll a bűnismétlés reális veszélye. A terhelt bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, a hatóság számára elérhetetlenné vált, elfogatóparancs kibocsátását követően fogták el, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés nem végleges.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW