-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A felvételi időszakra készül az egyetem

A felvételi időszakra készül az egyetem

Bár még csak egy hónapja kezdődött meg a 2020/2021-es tanév, a Dunaújvárosi Egyetem készül a felvételi eljárásra, ugyanis decemberben kezdődik a 2021-es évhez tartozó felvételi időszak. 

2021. február 15-ig lesz lehetőség leadni a felvételi jelentkezést azoknak, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni.  A DUE meghirdet egyrészt felsőoktatási szakképzéseket, amelyekre már 240 pont elérésétől be lehet kerülni és nincs hozzá szükség emelt szintű érettségire. Levelezős és nappali tagozaton is elvégezhető. A kimenetelnél nincs szükség nyelvvizsgára, a tanult tantárgyak pedig beszámításra kerülnek azonos alapképzésre való jelentkezés esetén. Emellett alapszakos képzéseket is meghirdet az intézmény, például anyagmérnöki, gazdálkodás és menedzsment, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, kommunikáció és médiatudomány szakokat. Ezek közül több szakra is elég akár 280 pont a bekerüléshez, valamint természetesen itt is van lehetőség levelezős és nappali tagozatra való jelentkezésre is. Az alapképzésekre való bekerülés feltétele egy emelt szintű érettségi, amely a másoddiplomás jelentkezésre nem vonatkozik.

A Dunaújvárosi Egyetem azt is részletezi a honlapján, hogy az egyes szakokhoz mely tantárgyakból kell emelt szintű érettségivel rendelkezni.  Meghirdetnek még mesterképzési szakokat is, amelyekre azok jelentkezhetnek, akik már valamilyen releváns alapképzési diplomával rendelkeznek, tehát olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik informatikai, mérnöki vagy műszaki területen szereztek diplomát. Azoknak is van lehetőségük beadni jelentkezésüket, akik nyelvvizsga nélkül vették át a diplomájukat.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW