KezdőlapKözéletSzélkörű ágazati ismereteket kapnak a hildes tanulók

Szélkörű ágazati ismereteket kapnak a hildes tanulók

-

A 2020-21-es tanév sok újdonságot hozott. Az új szakképzési törekvéseknek megfelelően a kilencedik évfolyamos festő, kőműves és burkoló szakmára készülő tanulók első tanévükben széles körű ágazati ismereteket sajátítanak el- erről számolt be Németh Lászlóné, a Hild középiskola igazgató-helyettese a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum honlapján.

Mint az a tájékoztatóban olvasható, az ifjú tanulók projektoktatási keretek között 12 építőipari szakmával ismerkednek meg a tanév során, amelyek közül elsőként az ács szakmába pillanthattak be. Megismerték annak történelmi hátterét, tevékenységi köreit, a munkákhoz szükséges eszközöket és gépeket, a faanyagok fajtáit, helyes tárolási módját, kiválogatták a megfelelő alapanyagokat, szakmai számításokat végeztek, sőt angolul is megtanulták az ácsszakma kifejezéseit. Mindezt egy hagyományos fazsaluzat készítése során tették. Méreteztek, fűrészeltek, szegeltek és a zsalutáblák megalkotása közben az összefüggésekre koncentrálva értékes tapasztalatot szereztek.

A tanárok és tanulók egyaránt élvezték a sajátos tanítás-tanulási technikát. A további szakmák megismerésére irányuló projekteket az őszi szünet után folytatják.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW