-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Szombaton pótolják a jótékonysági kutyás futást

Szombaton pótolják a jótékonysági kutyás futást

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futamát tavasszal rendezték volna meg városunkban, azonban a járványügyi helyzet miatt a szezonnyitó programot elhalasztották.

A szervezők egy sajtóközleményben számoltak be arról, hogy hosszas egyeztetés és várakozás után a futamot szezonzáró eseményeként, október 31-én 8 órakor rendezik meg Dunaújvárosban. Bár a Hard Dog Race neve egyet jelent a kutyás akadályfutással, a verseny szellemiségéhez méltóan minden évben megrendezésre kerül egy akadályok nélküli futás is, ahol a fókusz a jótékonyságra, egy nemes cél támogatására irányul. A Not Just Run futamon nem az akadályoké a főszerep, a teljesítménynek azonban komoly tétje van. A nevezési díj egy részével a versenyzők ugyanis egy-egy jó ügyet, nonprofit szerveztet vagy alapítványt támogatnak. A 2020-as Not Just Run futam fókuszában egy zöldebb és élhetőbb jövőért, egy megújuló környezetért futnak a kétlábú és négylábú versenyzők. A 2020-as Not Just Run a 10 millió Fa projektet támogatja, melynek célja, hogy a legrövidebb időn belül tíz millió fát ültessen egy környezettudatos közösség segítségével Magyarországon. A szervezők célja, hogy a kutyás és környezettudatos életmód között egyenlőségjelet lehessen tenni a jövőben, hogy minden gazdi számára egyértelművé váljon, az állatszeretet és környezetünk tisztelete, óvása kéz a kézben kell, hogy járjon. 

A Not Just Run futam helyszíne most városunk, a járvány elleni védekezés érdekében számos óvintézkedést vezettek be a szervezők. Minden látogatónak számítania kell arra, hogy regisztrációra csak lázmérést követően lesz lehetőség, valamint egészségügyi nyilatkozat kell kitölteni. A rendezvény területén minden látogató számára kötelező lesz az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése, ez alól csak a futamon részt vevő, rajtszámot viselő versenyzők mentesülnek a versenypálya területén. A rendezvény területén érintésmentes kézfertőtlenítőket is kihelyeznek.  A HDR Not Just Run versenyen felnőtt, junior és csapat kategóriában lehet nevezni. A felnőtt futamok hossza 6 km, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. Egyik távon sincs szintidő, így kezdők és hobbifutók jelentkezését is várják, hiszen saját tempójában mindenki képes teljesíteni a távot, a büszkeség és egy zöldebb jövő érdekében.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW