-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Dunamenti településeket összefogó projektben vesz részt városunk

Dunamenti településeket összefogó projektben vesz részt városunk

Az önkormányzat arról adott ki közleményt a honlapján, hogy városunk társult stratégiai partnerként vesz részt a 2017-2019 között megvalósuló DANUrB (Danube Urban Brand) projekt folytatásában, a DANUrB+ programban. 

Mint a sajtóközleményben olvasható: szeptember 25-én 100 résztvevővel a DANUrB+ projekt partnersége megtartotta Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni. A sikeres pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke nyújtotta be az Interreg Duna Transznacionális Program (DTP) felhívására, így a BME vezetheti a hat kelet-közép európai egyetem és tizenhárom szakmai partner által alkotott konzorciumot. A programhoz további huszonnégy stratégiai partner kapcsolódik, jellemzően olyan önkormányzatok, vagy helyi fejlesztésekben érdekelt szervezetek, amelyek haszonélvezői lehetnek a Duna jelentette kulturális erőforrások jobb kihasználásának.

Magyarországról a négy konzorciumi partner mellett hét társult stratégiai partner képviselteti magát a projektben: Esztergom, Szob, Duanújváros és Baja városok önkormányzatai, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft., a Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás és a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület. A negyvenhárom partner most találkozott először, így a kick-off konferencián egy nap alatt közel ötven előadás hangzott el. A többéves program projektjeinek fő célkitűzése egy átfogó térbeli-kulturális hálózat, az „Európai Kulturális Sétány” létrehozása, amely összeköti az összes Duna menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt egyetlen turisztikai célpontként egyesíti. Tematikus útvonalakat és fejlesztési lehetőségeket kínál, ami növelheti a látogatók számát, meghosszabbítva és kulturális tartalommal töltve meg a régióban töltött idejüket. A projekt a települések épített és kulturális erőforrásait tárja fel neves műszaki egyetemek kutatásai révén.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW