-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Tudományos Hétre készül az egyetem

Tudományos Hétre készül az egyetem

A 21. század az információ áramlásának rohamos felgyorsulásával és a digitális hálózatok egyre szélesebb körben való elterjedésével szükségszerűen magával hozta a mai iskolarendszer funkcióinak, működési rendjének és módszereinek felülbírálatát, újragondolását.

A digitalizáció és fenntarthatóság kérdése egyre inkább a pedagógiai diskurzusoknak is fókuszába került, a koronavírus okozta világjárvány következtében bevezetett digitális oktatás óta azonban még szükségesebbé vált az ezen való gondolkodás- írja a Dunaújvárosi Egyetem annak apropóján, hogy megrendezik a Tudományos Hetet, és a Neveléstudományi szekciók előadásai ezen témák köré szerveződnek. Hallhatunk arról, milyen történeti előzményei és kísérletei voltak már korábban is a távoktatásnak, miként élték meg az oktatás szereplői a karantén alatti digitális oktatást, milyen módszertani lehetőségek állnak rendelkezésükre a pedagógusoknak a megváltozott tanítási térben, és milyen társadalmi felelősségük van a környezeti értékek fenntarthatóságának biztosításában. Emellett invitáljuk a résztvevőket egy közös gondolkodásra arról is, miként hat az emberre és tanulási folyamataira a számítógép és az okoseszközök megjelenése, s vajon milyen hosszútávú hatásai lehetnek ennek a jövő generációira nézve.

A Neveléstudományi szekciókban közel 25 előadó mutatja be a témával kapcsolatos gondolatait és kutatási eredményeit 3 magyar és 2 angol nyelvű szekcióban. Az angol nyelvű szekciók igazi nemzetközi párbeszédre kínálnak lehetőséget, mivel a résztvevők Oroszországot, Lengyelországot, Szerbiát és Magyarországot képviselik. Az online konferencia november 9-én és 10-én lesz.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW