-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség Folytatják a sürgősségi ellátásokat a kórházban

Folytatják a sürgősségi ellátásokat a kórházban

A Szent Pantaleon Kórház egy hosszabb tájékoztatót tett közzé arról, hogy a Covid-19 járvány második hulláma miatt ismét különleges jogrend van érvényben.

A dunaújvárosi egészségügyi intézmény továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a megnövekedett számú koronavírusos betegek kezelése mellett folytassa a sürgősségi és nem halasztható ellátásokat, valamint megőrizze ellátási kapacitásait. A kórház-rendelőintézetben átmenetileg megszűnnek a tervezhető, nem sürgős ellátások. Továbbra is elvégezik azonban az akut ellátást és minden olyan beavatkozást, amelyek halasztása akár középtávon is egészségkárosodást eredményezhet.  Szakrendeléseik és ambulanciáik továbbra is működnek, de azokat az eseteket látják el, amelyek elmaradása hosszabb távon egészségügyi kockázatot jelentene. Fontos a várókban a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a maszk használat. Amennyiben lehetséges, telefonos konzultáció előzze meg a személyes megjelenést, a gyógyszerfelírás és eBeutaló kiállítása is megoldható a „felhőben”, amennyiben szakmailag nem szükséges a személyes megjelenés. Egyes fekvőbeteg-osztályaikat összevonták, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek.

A mozgásszervi rehabilitációs osztályra új beteget csak rendkívül indokolt esetben vesznek fel. A tervezett műtéteket és az egynapos beavatkozásokat leállították, kizárólag sürgősségi és onkológiai műtétek történnek. A kórházban tilos a látogatás, a beléptetés egy előszűrő sátoron keresztül történik. A belépő betegeket kísérni csak indokolható esetben lehet, kerülve a megfertőződés kockázatát. A portaszolgálat szigorúan ellenőrzi a belépési jogosultságot, elsősorban beutalóval lehet bejönni, a nem beutaló köteles ellátóhelyek esetében pedig kérik betegeiket, hogy belépésük céljáról nyilatkozzanak a portaszolgálatnak. Apás szülésre továbbra is lehetőség van a higiénés szabályok szigorú betartása mellett. 

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW