KezdőlapKözéletA Hankook fertőtlenítőszerekkel támogatta a dunaújvárosi és kistérségi általános iskolákat

A Hankook fertőtlenítőszerekkel támogatta a dunaújvárosi és kistérségi általános iskolákat

-

A koronavírus alapjaiban rengette meg mindennapi életünket, és ma már tudjuk, hogy a megbetegedés nem válogat. Bárki lehet fertőzött vagy hordozó, életkortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül.

A rácalmási Hankook Tire az aktuális híreket szemlélve úgy döntött, ezúttal a gyár közelében működő nyolc dunaújvárosi és további kilenc kistérségi iskolát támogatja olyan higiénés termékekkel, melyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést.

Naponta több ezer újabb koronavírusos megbetegedést regisztrálnak Magyarországon, és a jelenlegi statisztikák szerint még nem láthatjuk a járvány végét. Noha a középiskoláknál már országos szinten újra bevezették a távoktatást, az általános iskolákban a megszokottak szerint folyik a tanulás. Ezekben az intézményekben csak akkor előzhető meg a vírus megjelenése és továbbterjedése, ha a javasolt maszkhasználat mellett fokozottan betartják a higiénés szabályokat mind a diákok, mind az iskolák dolgozói. A rendszeres fertőtlenítés és a gyakori kézmosás miatt a szükséges eszközök gyorsan fogynak és állandó pótlásra szorulnak. A Hankook, hogy megkönnyítse a környékbeli általános iskolák dolgát, több száz liternyi kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású folyékonyszappant, felüleletfertőtlenítő sprayt és több tíz kilogrammnyi klórport osztott ki kilenc településen. A támogatás megvalósításában a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány segítette a vállalat munkáját.

Az iskolák örömmel fogadták az adományt, és valamennyi intézményvezető úgy nyilatkozott, ezek a termékek olyan fogyóeszközök, amikből az intézményben soha nem lehet hiány. Egyes iskolákban a takarítók minden tanóra alatt fertőtlenítik a kilincseket, korlátokat, és teljes körű takarítás is naponta több alkalommal történik. Van, ahol a diákok is maszkot viselnek, máshol pedig a tantermek átrendezésével igyekeznek kialakítani a megfelelő védőtávolságot.

“Nekünk, felnőtteknek sem könnyű azonosulni az idén kialakult helyzettel, egy kisdiáknak pedig még nehezebb a dolga. Szinte egyik napról a másikra változott meg körülöttük a világ- maszkot viselnek, kezet fertőtlenítek, rendszeresen mérik a lázukat. A Hankook számára nagyon fontos a felnövekvő generáció, ezért bízom benne, hogy ezzel az adománnyal sikerült néhány hétre biztosítanunk az iskolák fertőtlenítő-készleteit, és valamennyi gyermek, pedagógus és intézményi dolgozó jó egészségben folytathatja a munkáját”– mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A Hankook Tire sokszínű felelősségvállalási programjának keretein belül már az első hullám idején is több ízben segített: akkor tisztítószeradománnyal támogatta az idősotthonokat, élelmiszeradománnyal a rászoruló családokat, soron kívüli abroncsadománnyal számos egészségügyben dolgozó szervezetet, valamint notebookokat ajánlott fel olyan diákoknak, akik családjuk hátrányos anyagi helyzete miatt egyébként kiszorultak volna a digitális oktatásból.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW