-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség Tesztelik a szociális, oktatási, nevelési intézményekben dolgozókat

Tesztelik a szociális, oktatási, nevelési intézményekben dolgozókat

Új fejezet nyílt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben: pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, hétfőtől pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indult a tesztelés országszerte, így Fejér megyében is.

A Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében, a koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel végzik a vizsgálatot az egészségügyi intézményekben, a nevelési, oktatási, és szociális intézményben, valamint a bölcsődékben dolgozóknál. Az intézmények célzott csoportos tesztelésének célja a koronavírus terjedésének lassítása, és az, hogy teljesebb képet adjon a dolgozók közötti fertőzöttek arányáról. A részvétel önkéntes – hangsúlyozta dr. Simon László kormánymegbízott, ugyanakkor kérte az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy vállalják a tesztelést, így csökkentve a fertőzés továbbadásának kockázatát.

Dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője arról tájékoztatta rádiónkat, hogy a dunaújvárosi járás területéhez tizenhat település tartozik, hivataluk az itt lévő nevelési-oktatási intézményekben dolgozók tesztelését végzi. Tizenkét orvostanhallgatóval és a hivatal adminisztrációs szakembereivel hat munkacsoportot alakítottak ki, és ezen a héten kell elvégezniük a vizsgálatokat az összes intézményben: százhárom telephelyen 1585 személyt jegyeztek elő a tesztre. Tegnap például a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában is voltak a szakemberek, ma a Széchenyi István Gimnáziumban végzik a teszteléseket, de folyamatosan mennek a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeibe is.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW