-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Digitális versenyt szervez a szakképzési centrum

Digitális versenyt szervez a szakképzési centrum

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egy karantén-játékra hívja a középiskolás fiatalokat. A DSZC Digitális Diák elnevezésű megmérettetés december 15-én kezdődik.

Mint azt a felhívásban írják, a centrum szeretné az év végén meglepni a tanulókat egy különleges kezdeményezéssel, egy játékos, mégis komoly üzenetet közvetítő online rendezvény keretében. Céljuk, hogy erősítsék az összetartozást, hogy megmutassák a városnak, milyen felelősségteljesek a diákok. A játékot online térben rendezik, létrehoztak egy külön weboldalt.  A játékos vetélkedőn minden DSZC iskola, minden évfolyamának, minden diákja résztvevő lehet. Regisztrálni 9 és 10 óra között lehet a kezdés napján, a rendszer addig engedélyezi, utána nem lehetséges a regisztráció és belépés. A regisztráció után a kvíz azonnal elindul a nyereményekért, a fiataloknak a legjobb tudásuk szerint kell válaszolni a kérdésekre. A karanténkvízben egy sokszínű kérdéssort kapnak, a megválaszolásra 90 perc áll majd rendelkezésre. Lesz fotópályázat is, amin a koronavírus elleni védekezés egy vagy több pillanatát kell bemutatni. Lehet ez egy fénykép, de készíthetnek egy fotómontázst is. A mindennapi életük azon mozzanatait örökíthetik meg, amikor felelősséget vállalnak a környezetükben élőkért.

Ki van a maszk mögött? címmel videópályázat is lesz, amelyben a maszk viseléséről készíthetnek összeállítást. A videó maximum 1 perces lehet, a témát komolyan és humoros oldalról is meg lehet közelíteni. Csoportos és egyedi munkák is készíthetők. A fotók és a videók feltöltésére december 15-én, 23:59-ig van lehetőség. A díjak odaítélésük szempontja, hogy a kvízben minél gyorsabban és minél több helyes válasz legyen, a fotó és videó anyagoknál pedig a legkreatívabb, leghumorosabb, a legegyedibb pályaműveket értékelik. Az eredményeket december 17-én 12 órától lehet megtekinteni. A versenyek pontos részletei a centrum honlapján olvashatók.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW