-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Online verseny volt a Rudasban

Online verseny volt a Rudasban

A járványügyi intézkedések betartása mellett vidáman gyakorlatoznak turisztika ágazatos tanulók- erről számolt be a Rudas középiskola.

A szakma minden csínját-bínját elsajátítják az öt év alatt, hogy kiváló vendéglátó és vendégváró szakemberek legyenek. Legutóbb a konyha rejtelmeivel ismerkedtek a fiatalok a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola oktatóinak jóvoltából. A menü tejszínes-gombás csirkemell rizzsel és linzerkarika volt, de természetesen nemcsak szakács és cukrászati ismereteket tanulnak, hanem megtanulják a felszolgálás fogásait is. A Rudas iskola a koronavírus ellenére is megtartotta az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinak az évek óta hagyományos programját, a „Gazdagodni jó!” vetélkedőt. A kialakult járványhelyzetre való tekintettel azonban nem csapat, hanem egyéni versenyt hirdettek.

Újdonság volt az is, hogy nem személyes találkozás alkalmával küzdöttek meg a jelentkezők egymással, hanem online formában. A rendhagyó megmérettetésre 16-an jelentkeztek. A gazdasági munkaközösség változatos feladatsorral tette próbára a versenyzők ismereteit, ízelítőt adva ezáltal az iskolában folyó gazdasági képzésből is. Az első helyen Dobozi Balázs, az Arany iskola diákja végzett. Második lett a szintén Arany iskolás Dolmány Milán, mg a harmadik helyet Selmeczi Letícia Edit, a nagyvenyimi iskola tanulója szerezte meg. Különdíjban részesült a legjobb otthoni munka, amit Csete Nóra, az Arany iskola diákja kapott.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW