KezdőlapPRBiztosítsd be magad egy sikeres szakmával!

Biztosítsd be magad egy sikeres szakmával!

-

Az általános egyetemi felvételi időszakban lesz lehetőségetek egyetemi alap vagy felsőoktatási szakképzésre bekerülni.  

De mi is az a felsőoktatási szakképzés? Nem kell, hogy rendelkezz emelt szintű érettségivel, elegendő a támogatott képzésre való bekerüléshez már 240 pont, és 2 év után felsőoktatási szakképzettséget igazoló oklevélben részesülsz.

A Dunaújvárosi Egyetem Oktatási és Általános Rektorhelyettesét, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónikát kérdeztük a felvételi eljárásról, hogy a DUE milyen informatikai képzéseket indít. Megtudtuk, hogy a FOSZK képzések tekintetében gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus szakokra is lehet jelentkezni.

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) pedig ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket. A szak sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga.

A képzés alatt olyan tantárgyakba nyerhettek betekintést, mint például az adatbáziskezelés, programozás, webkezelés, vagy éppen a rendszerinformatika alapjai. A szak sikeres elvégzése után az alapképzésre való jelentkezés esetén az itt elvégzett tárgyak beszámításra kerülnek. Ezen végzettséggel pedig számos karrierlehetőség áll rendelkezésetekre, így például a rendszergazda, az informatikus és kommunikációs rendszereket kezelő technikus vagy éppen a számítógéphálózat- és rendszertechnikus. Ne felejts el jelentkezni a február 15-ig tudsz! Fontos, az egyetem 2020. december 19-én tart online nyílt napot, melyről itt tudsz bővebben tájékozódni:  https://fb.me/e/5Jv8230UP

x

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW