-Hirdetés-
Kezdőlap PR Biztosítsd be magad egy sikeres szakmával!

Biztosítsd be magad egy sikeres szakmával!

Az általános egyetemi felvételi időszakban lesz lehetőségetek egyetemi alap vagy felsőoktatási szakképzésre bekerülni.  

De mi is az a felsőoktatási szakképzés? Nem kell, hogy rendelkezz emelt szintű érettségivel, elegendő a támogatott képzésre való bekerüléshez már 240 pont, és 2 év után felsőoktatási szakképzettséget igazoló oklevélben részesülsz.

A Dunaújvárosi Egyetem Oktatási és Általános Rektorhelyettesét, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónikát kérdeztük a felvételi eljárásról, hogy a DUE milyen informatikai képzéseket indít. Megtudtuk, hogy a FOSZK képzések tekintetében gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus szakokra is lehet jelentkezni.

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) pedig ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket. A szak sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga.

A képzés alatt olyan tantárgyakba nyerhettek betekintést, mint például az adatbáziskezelés, programozás, webkezelés, vagy éppen a rendszerinformatika alapjai. A szak sikeres elvégzése után az alapképzésre való jelentkezés esetén az itt elvégzett tárgyak beszámításra kerülnek. Ezen végzettséggel pedig számos karrierlehetőség áll rendelkezésetekre, így például a rendszergazda, az informatikus és kommunikációs rendszereket kezelő technikus vagy éppen a számítógéphálózat- és rendszertechnikus. Ne felejts el jelentkezni a február 15-ig tudsz! Fontos, az egyetem 2020. december 19-én tart online nyílt napot, melyről itt tudsz bővebben tájékozódni:  https://fb.me/e/5Jv8230UP

x

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW