-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Támogatást kapnak a nyugdíjasok

Támogatást kapnak a nyugdíjasok

Man putting a coin into a pink piggy bank concept for savings and finance

Még az előző városvezetés alkotta meg azt a rendeletet, amelynek értelmében egyszeri, ötezer forintos támogatásban részesítik a dunaújvárosi nyugdíjasokat. 

Általában egy évben kétszer kaptak ilyen jellegű támogatást az érintettek, viszont ebben az évben eddig nem folyósították az összeget. Most a karácsonyi ünnepek alkalmából lesz ilyen támogatás az önkormányzat honlapján olvasható tájékoztató alapján. Mint írják, az önkormányzat pénzbeli, szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyeknek, akiknek idén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít (kivételt képez a kiskorú árvaellátás). A támogatást a Magyar Posta Zrt. december 3. és december 23. között kézbesíti azoknak a személyeknek, akiknek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta. A támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege 8 ezer forint, amennyiben az ellátás havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57.000 forintot.

A támogatási összeg 5 ezer forint, amennyiben az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57.000 forintot, és nem haladja meg annak hétszeresét, jelenleg 199.500 forintot. Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki 2020. december 23-ig a támogatást nem kapta meg, de jogosult lenne rá, annak a támogatást kérelmeznie kell. A kérelem letölthető az önkormányzat honlapjáról, illetve január 4-e után átvehető a polgármesteri hivatal szociális osztályán ügyfélfogadási időben. A kérelmeket a szükséges dokumentumokkal együtt január 4. és január 29. között lehet benyújtani, a határidő elmulasztása jogvesztő.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW