-Hirdetés-
Kezdőlap Egészség Ma megérkezik az első vakcinaszállítmány Oroszországból

Ma megérkezik az első vakcinaszállítmány Oroszországból

Ma megérkezik az első koronavírus elleni vakcinaszállítmány Oroszországból, az első körben húszezer ember oltására elegendő oltóanyagot szállítanak Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban emlékeztetett: a kormány Moszkvában megállapodott arról, hogy egymillió ember oltásához elég, kétmillió ampulla orosz oltóanyag érkezik Magyarországra három hónap alatt.
    Az első, negyvenezer ampullát tartalmazó szállítmány a Nemzeti Népegészségügyi Központba kerül, ahol a szakemberek elvégzik a még szükséges teszteket. A magyar emberek ezután kaphatják meg a vakcinákat az oltási terv szerint – ismertette.
    Hozzátette: minél előbb kapják meg a veszélyeztetett csoportok az oltást, annál előbb lehet feloldani a korlátozó intézkedéseket.
    Szijjártó Péter azt mondta, hogy „a központosított brüsszeli vakcinabeszerzés kudarcot vallott”, ami európai emberek életét és az európai gazdaság mielőbbi újraindítását teszi kockára, ezért a kormány új beszerzési források után nézett.
    Ebben Magyarország volt az első, de valószínűleg nem marad az egyetlen az Európai Unióban, hiszen a nyilatkozatok alapján már Nyugat-Európában is sürgetik az orosz és a kínai oltóanyag vizsgálatát – vélekedett a miniszter.

(mti)

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW