KezdőlapPRAR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével

AR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével

-

A fenntartható mobilitás szolgálatában a Hankook Tire & Technology mindinkább az olyan digitális megoldásokra fókuszál, melyek formálják és meghatározzák a jövő iparát. A Hankook csoport prototípusokkal és gyártási megoldásokkal foglalkozó tagvállalata, a Model Solution fejlesztései is ezeket a célokat szolgálják. A vállalat legújabb fejlesztései az AR HMD kiterjesztett valóság headset, valamint a high-tech prémium e-roller az iparág legfejlettebb eszközei között szerepelnek.

Rácalmás, 2021. január 27. A prémium abroncsgyártó Hankook Tire az elmúlt évek során mind nagyobb erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy üzleti modelljének diverzifikálásával, valamint a mesterséges intelligencián (AI) és az IoT technológián alapuló rendszerek bevezetésével biztosítsa versenyképességét a negyedik ipari forradalomban. A Hankook & Company tagvállalata, a Model Solution az idei Consumer Electronics Show-n mutatta be új, kiterjesztett valóságot (AR) támogató termékeit. A Model Solution bemutatójának központjában most a vállalat kiterjesztett valóság headsetje és prémium e-rollere állt, de az érdeklődők bepillantást nyerhettek az abroncsgyártó munkáját kreatív, jövőbe mutató koncepciókkal támogató belső laboratórium, a CMF világába is.

A kiterjesztett valóságot megjelenítő AR headset (Augmented Reality Head Mounted Display, AR HMD) legfontosabb tulajdonságai a felhasználói élményt és a funkcionalitást segítik elő. Természetesen szó sincs arról, hogy a Hankook a prémium abroncs szegmenst lecserélné a szórakoztatásra: az MS-AR20 névre keresztelt headset egy kifejezetten ipari használatra tervezett AR megoldás.

A kiterjesztett valóság óriási hatást gyakorol mindennapjainkra: az ipar, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem számára egyaránt hatalmas lehetőségeket kínál. A Hankook például nem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen hibát is elkövessen a fejlesztési folyamatok során: az AR technológia azzal a lehetőséggel, hogy a termék prototípusát 3D-ben digitalizálja, megkönnyíti a prototípus legyártását és gyorsabb megértését, felgyorsítva ezáltal a fejlesztési fázist.

Az AR headset mellett a Model Solution high-tech, prémium e-rollerének prototípusát is bemutatta. A szintén AR technológiát használó e-roller ujjlenyomat-olvasó rendszerrel és a beépített menetrögzítő kamerával kategóriájának „legokosabb” eszköze. További különlegességét a 11 hüvelykes, levegőmentes gumiabroncsok jelentik, amik nemcsak az egyedi megjelenéshez, hanem a biztonságosabb és zöldebb közlekedéshez is hozzájárulnak. A levegőmentes abroncsok iránt a NASA is érdeklődést mutatott, az abroncsgyártók pedig sorra mutatják be a légmentes megoldással gyártott prototípusaikat, azonban a Hankook az első vállalat, amely kifejezetten hétköznapi használatra szánta a levegő nélküli abroncsait.

A Hankook Tire formabontó ötleteket egyesít a legújabb technológiákkal. Ehhez biztosít megfelelő keretet az ipari formatervezés kutatását szolgáló belső műhelye, a CMF Lab, mely 2020 februárjában a Hankook & Company és a Modul Solution együttműködésének köszönhetően jött létre. A CMF Lab az ipari formatervezés trendjeire építve a termékfejlesztésnek biztosít teret, az első közös projekt pedig egy olyan abroncsprototípust eredményezett, melynek formája alkalmazkodik az útviszonyokhoz.

A szüntelen innovációnak köszönhetően alig telik el hónap, amikor a vállalatcsoport nem jelent be egy-egy jövőálló fejlesztést. A globális gumiabroncs piacon megszerzett technológiai vezető szerepe megerősítése érdekében a vállalat proaktív módon reagál a jövő közlekedésének gyorsan változó világára. A Hankook folyamatosan keresi az eredeti technológiai megoldásokat, a The Next Driving Lab projekt például olyan futurisztikus abroncsok fejlesztésére fókuszál, amelyek korábban soha nem tapasztalt vezetési élményt biztosítanak.

(X)

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályázati lehetőség a diabétesszel foglalkozó civil szervezetek számára

0
Ismét pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek, a pályázatra a Nemzeti Kultruális Támogatáskezelő oldalán lehet jelentkezni. A pályázók legfeljebb 30  millió forint vissza...
DunaOnline

FREE
VIEW