KezdőlapVallásIdeiglenesen bezár a református templom

Ideiglenesen bezár a református templom

-

Vasárnap tartotta a járványügyi korlátozások életbe lépése előtt az utolsó istentiszteletet a dunaújvárosi református egyházközség.

Czeglédi Péter Pál, a helyi református lelkész arról tájékoztatta a híveket, hogy ezután a templomot bezárják a Zsinat Elnökségi Tanácsának útmutatása nyomán. A bezárás egyelőre két vasárnapot érint, utána pedig hírt adnak az újranyitásról. A Zsinat Elnökségi Tanácsának március 5-i határozatában úgy fogalmaznak, hogy a járványhelyzet súlyos megpróbáltatások elé állítja Magyarország minden polgárát és különösen azokat, akik az élet rendjének fenntartásáért és az egészségünkért vállalnak felelősséget. A járványhelyzet alakulását és a kormányzati intézkedéseket figyelembe véve, úgy határoztak, hogy március 8- 26. között minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. A digitális eszközök segítségével, a gyülekezet helyi lehetőségeik figyelembevételével lehet istentiszteleteket tartani. Minden lelkipásztort és presbitériumot arra kérnek, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is találjanak módot a bajba jutottak, betegek és magányosok lelki támogatására, és nyújtsanak segítséget az erre rászorulóknak. A nagyheti és húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án dönt a Zsinat Elnökségi Tanácsa. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW