-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Még egy hétig érvényben maradnak a korlátozások

Még egy hétig érvényben maradnak a korlátozások

Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjú elején azt mondta, hogy a legfontosabb döntés az volt, hogy a hatályban lévő korlátozó intézkedések még egy hétig fennmaradnak hétfőtől számítva.

Meghalt 213 beteg, 1174 ember van lélegeztetőgépen és ezen kívül még több mint 9 ezren vannak kórházban. Éppen ezért nem lehet most lazítani – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy további szigorításokat már nem biztos, hogy elviselnének az emberek. Most jó esély van arra, hogy az iskolákat újranyissuk – tette hozzá. Szólt arról is, hogy komoly összefüggés van az elhízás és a cukorbetegség és a betegség súlyos lefolyása között. A szolgáltatószektorban is nagy probléma van a kialakult helyzet miatt – tette hozzá. Ha újra tudjuk indítani a gazdaságot, akkor erős és bőséges év lesz a következő év.

Elérhetjük a 1,5 millió beoltottat

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az egész húsvét külön járványügyi intézkedést igényel, erről jövő héten tájékoztatnak. A kormányfő elmondta, hogy beoltott emberek száma ma haladja meg a 1,5 milliót. 1,260 millió az oltási igazolvánnyal rendelkezők száma. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából kétmillió védett ember dokumentáltan van. Mindezek mellett van a látencia is, akik nem tudják, hogy megfertőződtek – tette hozzá. Ez a csoport is kaphat védelmi igazolványt, ha átesik egy vizsgálaton, és kiderül, hogy korábban fertőzött volt. Lesznek a nyitásnak olyan szakaszai, amikor a védettségi igazolvánnyal több szolgáltatás lesz elérhető – tette hozzá.

Jó esély van arra, hogy a kiesett Astrazenaca vakcinát tudjuk pótolni

A kormányfő arról is beszélt, hogy a következő időszakban több mint félmillióval kevesebb Astrazeneca vakcina érkezik. Ha ez így van, akkor 500 ezerrel több keleti vakcinát kell szerezni a következő idpszakban. Minderről most is tárgyalásunk – tette hozzá. Jó esélyünk van arra, hogy a kiesett Astrazenaca vakcinát tudjuk pótolni – mondta a kormányfő.

Már a nyitási tervvel készülünk” – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök azt mondta, egyelőre nem tud pontos dátumot mondani, hogy mikortól következhet be a nyitás az első lépése, ez a beoltottak számától fog függeni.

Forrás: hirado.hu/Origo

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW