-Hirdetés-
Kezdőlap Gazdaság M8 – Fontos engedélyt adtak ki

M8 – Fontos engedélyt adtak ki

Az M7-es autópálya és Dunaújváros között épülő útszakaszról. 

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából az Unitef’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. által benyújtott kérelemre az Unitef’83 Zrt. – Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. közös ajánlattevők által készített, 2021. január 25. napján kelt környezeti hatástanulmány, valamint a közreműködő szakhatóságok állásfoglalása és az eljárásba bevont hatóságok nyilatkozata alapján környezetvédelmi engedélyt kapott az M8 gyorsforgalmi út M7 autópálya – Dunaújváros közötti szakasz megvalósítására. Az erről szóló határozat szövege szerint az épülő út nyomvonala Balatonfőkajár, Lepsény, Enying, Mátyásdomb, Kisláng, Dég, Káloz, Sárbogárd, Sárszentágota, Nagykarácsony, Mezőfalva és Baracs településeket érinti majd.

Érinti a régiót 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az engedélyezett nyomvonal hossza 57,88 kilométer. A nyolcvan oldalas dokumentum rendelkezik a zajvédelemről, a környezetvédelemről, a hulladékgazdálkodás betartandó szabályairól és az örökségvédelemről is. A határozat rendelkezik arról is, hogy azt visszavonják, ha azt a tevékenységet, illetve az ahhoz szükséges építési előkészítési munkákat öt éven belül nem kezdik meg, amire magát az engedélyt kiadták. Az engedély a véglegessé válástól számított tíz évig érvényes.
Azt korábban megírtuk, hogy a 2×2 sávos gyorsforgalmi út a hat kisebb csomópont mellett egy komplex és két egyszerű pihenőt tartalmaz majd a minket érintő szakaszon. Az M8-as ­Enying felett találkozik majd az M7-es autópályával, és onnan könnyedén lehet a már meglévő 2×2 sávos úton tovább menni Veszprémig, majd később egészen az osztrák határig.

Szerző: Brousil Csaba Forrás: Duol.hu

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW