KezdőlapDunaferrEzért volt tele rendőrökkel Dunaújváros tegnap este

Ezért volt tele rendőrökkel Dunaújváros tegnap este

-

-Hirdetés-

Hatalmas rendőri készenlét volt tapasztalható tegnap este Dunaújváros területén.

2021. április 16-án este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre – személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött. Ezek alapján egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.
Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.” – áll a rendőrség hivatalos közleményében.

A mai napon megjelent egy sajtóközlemény a Dunaferr részéről is, de természetesen aláírója nincs a közleménynek. Mint ismeretes hónapok óta hivatalos vezetés nélkül működik a cég.

Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a DUNAFERR-t az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör

Az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója – valamint számos fenyegető üzenet – után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata. Mikó a DUNAFERR ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a DUNAFERR információi szerint, toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet. A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták.

A DUNAFERR szeretné megköszönni a rendőri és állami szerveknek, Dunaújváros vezetésének, hogy megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, a dolgozókat és a DUNAFERR-t ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott támadástól. Hatalmas köszönettel tartozunk minden egyes kollégánknak, akik helyt állnak ebben a rendkívüli helyzetben is és jelenleg is biztosítják a gyárban a folyamatos termelést, amely a DUNAFERR fennmaradásának kulcsa, mert az ún. folyékony termelési fázis nem állhat le egyetlen pillanatra sem.

A vállalatvezetés hálás azért a rengeteg támogatásért és támogató üzenetért, amely a DUNAFERR dolgozóitól és Dunaújváros lakosságától érkezik folyamatosan.

A támadás ellenére zavartalan a termelés

A DUNAFERR információja szerint gyakorlatilag le akarták rohanni és jogalap nélkül akarták elfoglalni a vállalatot azok, akik az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását. A támadók tervei és a kapukon kívül zajló események ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, a szakemberek a megszokott fegyelemmel végzik a munkát a kohóknál és más gyáregységekben is.”

Tegnap este Steelhold Ltd. főrészvényese képviseletében dr. Mikó István elmondta a Duol.hu-nak, hogy továbbra is az a céljuk, hogy az ISD Dunaferr Zrt.-t tovább működtessék és ehhez a feltételek adottak legyenek. Ennek első lépése az, hogy a cég székhelyén belül láthassák el feladatukat. Tájékoztatásul elmondta, hogy ebben az elmúlt hetekben, hónapokban az ISD Dunaferr Zrt. Tankhilevich által vezetett menedzsmentje nem volt partner. A hírekkel ellentétben sem a városban, sem a gyárban nem történt atrocitás, a déltános-éjszakás műszakváltás során.

Jelenleg tehát megállapítható, hogy hatalmas zavar van a Dunaferr körül.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat

0
Közgyűlést tartott csütörtökön a képviselő-testület, amelynek elején átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat. Ezt az elismerést idén két személynek ítélték oda: posztumusz Oláh Jánosnénak, a...
DunaOnline

FREE
VIEW