-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Mi lesz veled Sportváros?

Mi lesz veled Sportváros?

A Nemzet Sportvárosa cím állami elismerés, amelyet Dunaújváros 1998-ban kapott meg. Nem érdemtelenül, hiszen azt megelőző és követő időszakban egyéni és csapatbajnoki címek sokaságát szerezték a város sportolói.

A nemzetközi kupákban is számos siker fűződött a Dunaferr névhez. Akkor még a jégcsarnokot is átalakították kézilabda arénává, hogy minél több néző előtt játszhasson a csapat. A labdarúgókat pedig hosszan kígyózó, piros-fehér szurkolói karaván kísérte a győri kupameccsekre. Ezekben az években a sporttelepen lévő étterembe azért jártak az emberek, hogy a válogatott sportolókkal ebédelhessenek egy légtérben. Napjainkban azonban agonizál a sport a városban. Nagy érdeklődéssel olvastuk, hogy készül az új sportkoncepció. Naivan azt hittük valamelyik bajnoki címet szerzett, sokszoros válogatottsággal rendelkező helyi szakembert bíztak meg ennek a kidolgozásával, de nem. A debreceni céggel készíttetett remekművet a mindenhez is értő „zs-ligás” ping-pongos, Varga Richárd koordinálja és a tornából látszatra felmentett sajtószóvivő, Medgyesi Miklós kommunikálja. Ezek az emberek annak idején még a szurkolói buszra sem szállhattak volna fel. Honnan tudnák ők, hogy mit jelentettek a sportsikerek ennek a városnak? A néhány hónapja ejtőernyősként városunkba csöppent szóvivőnek fogalma sincs arról, hogy milyen érzés dunaújvárosiként bajnokcsapatot ünnepelni, vagy nemzetközi kupamérkőzést játszani. A fiatalember, ahogy jött, úgy is távozik majd településünkről. A semmiből érkezett, és maradandó nyom nélkül távozik majd. Talán csak az arroganciája, valamint a nagyképűsége miatt fogunk emlékezni rá. A sportnak azonban továbbra sem lesz gazdája. A kudarcokkal teli évek rávilágítottak arra a tényre, hogy mi volt a sikerek titka. Akkor még nem Dunaújvárosból, hanem Dunaújvárosért éltek a várost és a sportegyesületet vezető emberek.

Néhány felejthetetlen élmény:

„1999/2000, NB I, 31. forduló. Gyakorlatilag ez volt a bajnoki döntő: a Dunaferr három körrel a vége előtt biztosította első helyét, 11 pont előnnyel vezette a tabellát az MTK-val szemben.”

Dunaferr – Hypo BEK-elődöntő (1999)

Jégkorong bajnoki döntő 1996. Dunaferr-FTC

2000 Sydney Olimpia – gyűrű – Csollány Szilveszter

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW