KezdőlapPolitikaKidobták a D+TV operatőrét a közgyűlési teremből

Kidobták a D+TV operatőrét a közgyűlési teremből

-

Példátlan eset történt ma Dunaújvárosban. Az önkormányzat sajtószóvivője, Medgyesi Miklós nemes egyszerűséggel kidobta a D+ TV operatőrét a városi közgyűlés nyílt üléséről.

Bizonyos szabályokra hivatkozott, de kérésre erre vonatkozó törvényt, konkrét határozatot nem tudott idézni. A D+ TV évek óta közvetíti a közgyűléseket, ami alkalmanként 20 000 dunaújvárosi háztartásban volt látható eddig. Az önkormányzat, illetve a sajtószóvivő intézkedésének köszönhetően ezúttal azonban ma csak a következő felirat volt látható.

D+ TV Csatornáján látható felírat

Az önkormányzat felháborító intézkedése lábbal tiporja a sajtószabadságot. Véleményünk szerint az ilyen és hasonló intézkedések Észak Koreára jellemzőek. Pedig a Rajta Újváros tagjai a kampány időszakban nyílt kommunikációt, átláthatóságot ígértek. Nem tudjuk mitől félnek? A dunaújvárosi emberek ezentúl tehát csak az önkormányzat fizetett emberei, illetve a Dunaújvárosi Médiarendszer által szerkesztett, vágott kép és hanganyag alapján tájékozódhatnak a történésekről!

Igaz, korábbiakban tájékoztatták a szerkesztőségeket arról, hogy több millió forintért központi fix kamerarendszert telepítettek, aminek a jele átvehető, de a D+ TV számára az használhatatlan, mivel paraméterei nem felelnek meg a professzionális televíziós szabványoknak.

A D+ TV szerkesztősége a közgyűlést megelőzően többször egyeztetett az önkormányzat technikusával a kompromisszumos megoldás érdekében. A végeredményt Medgyesi Miklós a következőképpen foglalta össze.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW