KezdőlapSportA tornász Kovács Zsófia döntőbe jutott egyéni összetettben

A tornász Kovács Zsófia döntőbe jutott egyéni összetettben

-

-Hirdetés-

A tornász Kovács Zsófia a vasárnapi selejtezőből bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe a tokiói olimpián, míg felemáskorláton harmadik számú tartalék lesz a fináléban.

 Az Ariake Tornaközpontban rendezett kvalifikációban a kétszeres Európa-bajnok Kovács 54,732 pontot szerzett, ezzel 16. lett, ám a 24-es fináléba országoként legfeljebb ketten juthatnak, így a magyar tornász a 11. legjobb eredménnyel rendelkezik.
    Ugrásban 14,500 pontot kapott, felemáskorláton szép gyakorlatot adott elő apróbb pontatlanságokkal, a leugrásnál pedig kisebb ellépése és mély érkezése is volt, de 14,433 ponttal harmadik számú tartalék lesz a szer jövő vasárnapi döntőjében. Gerendán magabiztos, hibátlan volt a gyakorlata, amivel 13,133 pontot ért el, míg talajon rontott és be kellett érnie 12,666 ponttal.
    Az amerikai Simone Biles – aki az elmúlt kilenc évben minden versenyén megnyerte az egyéni összetettet, így jelenleg négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnoknak mondhatja magát – most is remekelt, bár nem mindent szert “uralt”, felemáskorláton például csak a nyolcadik helyen került a döntőbe.
    “Mondhatnám, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet, mivel megvan az összetett döntő, de nincs meg a felemáskorlát fináléja. Most, közvetlenül a verseny után viszont csak azt tudom mondani, hogy mindkét szemem sír. Nagyon-nagyon szerettük volna a felemáskorlát döntőt, mégsem jött össze” – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Kovács Zsófiát.
    A Dunaújvárosi KSE sportolója elmondta, hogy volt lábterpesztése, a Stalder sem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a végén pedig legalább három-öt tizedpont “benne maradt” a gyakorlatban, mert ellépett a leugrásnál.
    “Eddig mindez olyan jól ment, nem tudom, most miért nem sikerült. El vagyok keseredve, mert a titkos álmunk az volt, hogy ott legyek a fináléban. Alig tudtam összeszedni magamat a gerendára, ez látszott is” – magyarázta.
    Kovács közölte, megpróbálja túltenni magát a felemáskorláton történteken, és az összetett döntőre koncentrálni. Hétfőn pihen, igyekszik sétával, filmnézéssel és olvasással feltöltődni, aztán kedden és szerdán már készül a fináléra.
    Trenka János edző úgy fogalmazott, hogy megítélése szerint az összetett döntőbe jutás “egy alap volt”, igazándiból a felemáskorlát finálénak kellett volna sikerülnie. Hangsúlyozta, ha tanítványa úgy csinálta volna a gyakorlatát, ahogyan a pódiumedzésen, vagy ha jól sikerül az új cukaharás leugrása, ami eddig mindig ment, akkor simán továbbjut. Hozzátette, összességében 6-8 tizedpontot veszített Kovács.
    “Nagyon sajnálom Zsófit, rengeteget készült rá, szétszakadt tenyérrel edzett, és mindketten azt reméltük, hogy ott lesz a legjobbak között felemáskorláton. Egy biztos, a gyakorlata alapján kijelenthető, hogy bármikor ott lehet a világ nyolc legjobb korlátosa között” – nyilatkozta Trenka.

(MTI)

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat

0
Közgyűlést tartott csütörtökön a képviselő-testület, amelynek elején átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat. Ezt az elismerést idén két személynek ítélték oda: posztumusz Oláh Jánosnénak, a...
DunaOnline

FREE
VIEW