-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Augusztus végéig lehet pályázni Az Év Felelős Foglalkoztatója elismerésekre

Augusztus végéig lehet pályázni Az Év Felelős Foglalkoztatója elismerésekre

Idén hatodik alkalommal hirdette meg az OFA Nonprofit Kft. „Az Év Felelős Foglalkoztatója” elnevezésű díját, amelyre augusztus 30-ig nyújthatók be a pályázatok – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi közleményében.

A közlemény szerint kiemelten fontos, hogy a munkáltatók az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezeljék, megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tegyenek.     

Bodó Sándor a pályázattal kapcsolatban azt írta: „napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket. A felelős foglalkoztató olyan eszközöket alkalmaz és tevékenységeket folytat, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növelik. Fontosnak tartja a minőségi munkahelyek megteremtését, a család-barát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését egyaránt.”     

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több kategóriában osztanak díjakat: elismerés jár a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak, valamint a közszféra szervezeteinek – tették hozzá.    

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2021-ben is képzési különdíjban részesíti a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatot, továbbá idén negyedik alkalommal van lehetőség Restart-Up kezdeményezés különdíjára pályázni, azoknak a cégeknek, amelyek aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért, idén kiemelt figyelemmel a járványhelyzet okozta kihívásokra – áll az ITM közleményében.

(MTI)

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW