KezdőlapKözéletPályaorientációt segítő webes alkalmazást fejlesztettek ki

Pályaorientációt segítő webes alkalmazást fejlesztettek ki

-

Az Arany János Általános Iskola egy felhívással fordult a nyolcadikos diákjaihoz, amely egyébként minden pályaválasztás előtt álló fiatalt is érint.

A végzősöknek hamarosan dönteniük kell, hogy hol tanulnak tovább, milyen irányban folytatnák a tanulmányaikat. Sok mindent kell ilyenkor átgondolniuk, ebben a kérdésben jelentős szerepe van a szülőknek és a tanároknak is. Az Oktatási Hivatal is segítséget nyújt most nekik egy általa kifejlesztett pályaorientációt támogató informatikai rendszerrel és kérdéssorral, amelyek a diákok saját érdeklődéséről és képességéről ad tájékoztatást és ajánlást. Mint azt az Arany iskola írja, a pályaorientációs vizsgálatot szeptember 20. és 2021. október 11. között szervezi meg az intézmény, de az illetékes minisztériumi rendelet alapján ezt az időszakot jelölték ki valamennyi iskola számára a 2021/2022-es tanmenetben. Az Oktatási Hivatal a pályaorientációs ismeretek és lehetőségek bővítése érdekében egy pályázati támogatás révén fejlesztette ki ezt a webes alkalmazást. A projekt átfogó célja az általános iskolák és gimnáziumok pályaorientációs eszköztárának bővítése, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai pályák népszerűsítésére is alkalmas pályaorientáció módszertani megújulásának elősegítése volt. A projektben létrehozott és ingyenesen elérhető Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz, azaz a POM önismeretre alapozó, készségeket és -kompetenciákat is vizsgáló online tesztjeivel, feladataival a tanulók megtalálhatják az érdeklődésüknek, kompetenciáiknak leginkább megfelelő életpályákat. A POM önértékelésre épülő kérdéssorai segítenek feltérképezni a tanulók irányultságát, érdeklődését, kompetenciáit, míg a másik rész objektív feladatsorai  pedig megmutatják, melyik terület áll hozzájuk igazán közel. Az online mérőeszköz mind a 7-8. évfolyamos, mind pedig a 10-12. évfolyamos tanulók részére elérhető.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Hétszázmillió forint az önkéntes szervezeteknek

0
A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW