-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Járókelők kezdték meg az újraélesztést egy parkolóban

Járókelők kezdték meg az újraélesztést egy parkolóban

Budapest, 2020. május 10. Új mentõautók a mentõk napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz autót adtak át az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai székházában 2020. május 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn életet mentettek az egyik áruházi parkolóban. Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán számolt be az esetről.

Mint írják, az egyik dunaújvárosi szupermarket parkolójában esett össze robogója mellett az a 60 év körüli férfi, akinek azonnal többen is a segítségére siettek, köztük egy helyi eladónő is. Hívták a mentőket, majd a mentésirányító instrukcióit követve megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. A helyszínen levők azonnal újraélesztésbe kezdtek és egymást váltották a mentő érkezéséig, akik perceken belül emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért. Az életmentés még sokáig zajlott a forgalmas parkolóban, amit a vásárlók reménykedve figyeltek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW